JANGAN Klik sini:

Sticky notes:

Ingin mengiklankan perkhidmatan atau promosikan kolej anda di majalah Sekolah Tandang Sari SMK Pusa?

MURAH... BERMULA DARI RM100++

Sekiranya terdapat kolej swasta atau sesiapa sahaja yang ingin mengiklankan iklan anda dalam majalah sekolah Tandang Sari, anda boleh menghubungi saya dengan menghantar email ke
qkx7254@hotmail.com atau SMS: 013-8122471 (Cikgu Terry), saya akan memberikan butiran lengkap cara untuk mengiklankan iklan anda. Jutaan terima kasih saya ucapkan.. :)


Thursday, July 26, 2007

SUNTIKAN ATT (ANTI TETANUS TOXOID) UNTUK PELAJAR TINGKATAN TIGA.
Oleh: Ahmad Nazri bin Tuah (3E)

Suntikan ATT atau nama penuhnya dikenali sebagai ‘Anti Tetanus Toxoid’ merupakan suntikan wajib untuk semua pelajar tingkatan 3. Suntikan ATT ini diberikan bertujuan adalah untuk menggelakkan mendapat penyakit ‘Kancing Gigi’ yang disebabkan oleh virus.
Seramai 4 orang kakitangan dari Klinik Pusa telah datang ke SMK Pusa pada 24-25 April yang lalu untuk memberikan suntikan imunisasi ini. Selain suntikan ATT pelajar juga diberikan pemeriksaan kesihatan dan juga mata.
Ramai pelajar yang berkobar-kobar dan tidak ketinggalan ada juga yang ketakutan. Namun tiada siapa yang pengsan ataupun menangis semasa suntikan diberikan. Walaubagaimanapun, ramai juga ‘hampir-hampir’ mendermakan cairan mata mereka.
Tatapilah wajah-wajah mereka yang sedang menunggu giliran masing-masing. Entah apa yang mereka fikirkan ketika itu...

No comments: